De ce avem nevoie
de magneziu?

center flower
Beneficiile Magneziului
Kiegészítik egymás hatását

Magneziul și vitamina B6 se completează reciproc, iar vitamina B6 favorizează absorbția magneziului.

Magneziu

Unul din mineralele esențiale pentru dezvoltarea oaselor, contribuie la forța și integritatea acestora, precum și a dinților. Esențial pentru buna funcționare a mușchilor, a sistemului nevos, cu un efect benefic asupra funcționării miocardului (mușchiul inimii).

Vitamina B6

Necesară pentru descompunerea și utilizarea anumitor componente ale alimentelor.

1. De ce avem nevoie de magneziu?

Magneziul este unul din mineralele esențiale din organismul uman, fiind un element important pentru funcționarea normală a întregului organism, fie că vorbim de reacții enzimatice vitale, procese metabolice sau de funcționarea diferitelor sisteme și organe. Magneziul este esențial pentru dezvoltarea oaselor, contribuie la forța și integritatea acestora, precum și a dinților. Este esențial de asemenea pentru buna funcționare a mușchilor, a sistemului nevos și are efect benefic asupra funcționării miocardului (mușchiul inimii).

Efectele biologice ale magneziului[1]

Un adult are nevoie în medie de 24 g magneziu elementar, care asigură funcționarea normală a peste 300 de enzime.

In situațiile de stres repetat sau în stările de epuizare, nevoia de magneziu crește. Pe termen lung, consecința acestor stări este scăderea nivelului de magneziu stocat cu apariția deficitului de magneziu, care este însoțit de diverse simptome și care creează un cerc vicios, persoana cu un astfel de deficit devenind și mai sensibilă la stres.

Care este rolul vitaminei B6?

În multe medicamente și suplimente alimentare, magneziul se găsește în combinație cu vitamina B6.

De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că vitamina B6 joacă un rol important în absorbția și menținerea magneziului în organism. Vitamina B6 joacă un rol important în absorbția mai bună a magneziului în tractul intestinal, facilitează pătrunderea magneziului în celule și fixarea lui în interiorul acesteia. [2] Astfel organismul nostru rezistă mai ușor!

2. Cum refacem depozitele de magneziu?

Depozitele de magneziu se refac în principal prin consumul de legume și fructe, dar găsim magneziu și în unele semințe precum nuci, alune, semințe de dovleac sau cacao. Când corpul nostru are însă nevoie de cantități crescute de magneziu care nu pot fi luate din alimentație, trebuie să asigurăm necesarul și din alte surse.

Surse naturale

  1. Oricât de surprinzător ar părea, aproximativ 10% din necesarul de magneziu este extras de organismul nostru din apa potabilă.
  2. Dintre legume, legumele cu frunze bogate în clorofilă (măcriș, spanac, kale, etc.) au un conținut ridicat de magneziu. În plus, leguminoasele- precum fasolea, mazărea sau lintea - sunt bogate în magneziu.
  3. Dintre fructe putem evidenţia bananele, perele, merele şi grapefruitul.
  4. Cerealele integrale, diversele nuci și alte semințe oleaginoase sunt de asemenea, surse remarcabile de magneziu.
  5. Pentru un aport crescut de magneziu se recomandă și consumul de pește marin precum macrou, somon, ton.

Suplimentele de magneziu

Sunt utile dacă nu obținem suficient magneziu din dietă, dacă absorbția se face cu dificultate sau dacă magneziul existent se epuizează rapid.

Dacă organismul nostru are nevoie de o cantitate crescută de magneziu - în timpul exercițiilor intense, al stărilor de epuizare sau iritabilitate, în timpul sarcinii sau după perioada de iarnă - medicamentele Magne B6 fără prescripție medicală pot ajuta la completarea magneziului, cu o sare organică de magneziu bine absorbită și vitamina B6.

3. De ce este importantă absorbția?

Diferite preparate de magneziu au o absorbție diferită. Magneziul din acestea poate exista sub formă de săruri de magneziu organice sau anorganice. Sărurile organice de magneziu (citrat, lactat) sunt mai potrivite pentru a compensa deficitul de magneziu deoarece sunt bine absorbite[2], au o tolerabilitate mai bună și provoacă mai puține probleme gastrointestinale (diaree, dureri abdominale) decât sărurile anorganice (carbonat, oxid).

Săruri organice de magneziu

Prin urmare, pe lângă conținutul de ingredient activ, merită să acordam atenție și nivelului de absorbție! Tabletele filmate Magne B6 conțin una din cele mai ușor absorbabile săruri de magneziu, oferind 470 mg lactat de magneziu dihidrat și 5 mg clorhidrat de piridoxină, per comprimat.

4. Cauze comune ale deficitului de magneziu

În viața noastră de zi cu zi, ne putem confrunta cu anumite provocări fizice și mentale care pot reduce nivelul magneziului din organism. O nevoie crescută de magneziu poate fi necesară în următoarele situații:

  1. Stres cronic, epuizare
  2. Activitate fizică crescută
  3. În timpul sarcinii și alăptării
  4. Nutriție unilaterală, deficitară (dietă, scădere în greutate)
  5. Indigestie, tulburări de absorbție, consum de alcool
  6. Pierdere crescută de magneziu (vărsături, diaree, unele probleme renale, administrarea de diuretice)

5. Cum ne afectează deficitul de magneziu?

Unele din următoarele simptome sau combinații ale acestora, pot indica o lipsă de magneziu, iar administrarea Magne B6 medicament fără prescripție medicală poate contribui la amelioararea acestora.

Sistemul nervos central
Iritabilitate, tulburări de somn, anxietate, oboseală, cefalee.

Aparatul cardiovascular
Aritmii, creșterea tensiunii arteriale.

Aparatul digestiv
Greață, vărsături.

Musculatura scheletică
Crampe musculare, slăbiciune musculară, convulsii musculare.