Poate fi oboseala un semn al deficitului de magneziu?

Vom răspunde rapid la această întrebare. Da, ar putea fi! Chiar și o deficiență ușoară de magneziu poate provoca slăbiciune, oboseală, stare generală de rău.

De asemenea, este posibil să experimentăm o stare de neputință fizică și să avem sentimentul că până și îndeplinirea unei sarcini minore necesită un efort mare.

Magneziul este un micronutrient de care organismul are nevoie pentru a-și menține sănătatea. Magneziul este important pentru o multitudine de procese din organism, inclusiv reglarea funcției musculare, osoase și nervoase, reglarea glicemiei și a tensiunii arteriale și pentru producerea de ADN/proteine.

Deficitul de magneziu poate provoca epuizare, nervozitate, spasme musculare. Suplimentarea cu magneziu contribuie la funcționarea normală a mușchilor și la reducerea oboselii.

Cum să suplimentați magneziul?

  1. 1. Oricât de surprinzător ar părea, aproximativ 10% din necesarul de magneziu este extras de organismul nostru din apa potabilă.
  2. 2. Dintre legume, cele cu frunze, bogate în clorofilă (măcriș, spanac, kale, etc.) au un conținut remarcabil de sare de magneziu. În plus, leguminoasele - precum fasolea, mazărea sau lintea - sunt bogate în magneziu.
  3. 3. Dintre fructe putem evidenţia bananele, perele, merele şi grapefruitul.
  4. 4. Cerealele integrale, diversele nuci și alte semințe oleaginoase sunt de asemenea, surse remarcabile de magneziu.
  5. 5. Pentru un aport crescut de magneziu se recomandă și consumul de pește marin precum macrou, somon, ton.
  6. 6. În cazul în care organismul tău are nevoie de o cantitate crescută de magneziu, gama Magne B6 conține o sare organică de magneziu și vitamina B6 și poate ajuta la refacerea deficitului de magneziu.

În plus față de conținutul de ingrediente active, merită de asemenea să acordați atenție absorbției! Magne B6 drajeuri conține una dintre cele mai absorbabile săruri de magneziu - 470mg lactat de magneziu dihidrat și 5mg clorhidrat de piridoxină per comprimat.

doctor geste

Descoperă farmaciile online pe site-ul Ministerului Sănătații

Vezi farmaciile online