De ce este importantă suplimentarea cu magneziu atunci când faci sport?

Cele mai vizibile manifestări fizice ale deficitului de magneziu, în plus față de simptomele care afectează starea mentală de bine, sunt spasmele musculare.

Sportivii sunt supuși constant stresului și antrenamentelor intense, iar crampele și amorțeala picioarelor în cazul lor, nu sunt neobișnuite.

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale de care organismul nostru are nevoie atunci când facem sport. Magneziul este esențial pentru o funcție musculară normală, dar ajută și la depășirea stării de oboseală. Activitatea fizică intensă accentuează pierderea de lichide ceea ce reduce, în același timp, aportul de magneziu. Atunci când cantitatea acestui mineral scade din organismul nostru, performanța sportivă se deteriorează semnificativ. În acest caz, organismul trece la metabolismul anaerob, ceea ce face ca acidul lactic să se acumuleze în mușchi, provocând dureri musculare.

Cum combatem lipsa de magneziu?

Magneziul se găsește în mod natural în multe alimente, cum ar fi leguminoasele, nucile, semințele, cerealele integrale, legumele cu frunze verzi (spanac) și se adaugă la unele alimente fortificate: cereale fortificate sau produse lactate fortificate pentru micul dejun.

În timpul sesiunilor intense de sport organismul are nevoie de o cantitate crescută de magneziu. Toate produsele gamei Magne B6 conțin o sare organică de magneziu și vitamina B6 și sunt bine absorbite de către organism, ajutând la refacerea rezervei de magneziu.

Magneziul și mișcarea

Sportul și suplimentarea cu magneziu merg mână în mână, mulți sportivi crescând aportul de magneziu la antrenamente si atunci când se pregătesc pentru competiții. Totuși, nu doar atleții profesioniști trebuie să acorde o atenție sporită nivelului de magneziu.

Gama Magne B6 conține magneziu pentru a susține funcția musculară normală și vitamina B6 pentru absorbție rapidă.

doctor geste

Descoperă farmaciile online pe site-ul Ministerului Sănătații

Vezi farmaciile online